banner

Pasztet ze schabu

Autor: Justyna Trojaczek

Czas gotowania/pieczenia: 1 godzina

Czas przygotowania: 15 minut

Pasztet ze schabu

Składniki

Nazwa Ilość
Kolendra mielona 1 łyżeczka
Masło 1 łyżka
Schab bez kości 1 kg
Szczypiorek suszony 1 łyżeczka
Cebula 1 szt
Czosnek, ząbek 2 szt
Koperek suszony 1 łyżeczka
Marchewka 2 szt
Oliwa z oliwek 2 łyżki
Pietruszka 2 szt
Por 1 szt
Majeranek 2 łyżki
Bułka tarta 4 łyżki
Jajka 3 szt
Natka pietruszki 1 łyżeczka
Pieprz czarny 1 łyżeczka
Sos sojowy 3 łyżki

Opis

Idealnie nadaje się do kanapek. Kolejny sposób na przemycenie warzyw do diety dziecka.

Przygotowanie

    1. Zagotuj w garnku wodę.
    2. Na wrzątek wrzuć kawałek schabu. (Gotuj 35 minut).
    3. Następnie do mięsa dodaj marchewki, pora, pietruszki oraz cebulę. (Gotuj 25 minut).
    4. Odstaw mięso i warzywa (bez wywaru) do ostygnięcia.
    5. Pokrój mięso i warzywa w kostkę.
    6. Zmiel dwukrotnie w maszynce do mielenia.
    7. Zmielony farsz dopraw przyprawami, dodaj jajka oraz bułkę tartą.
    8. Przełóż farsz do brytfanki (Wcześniej brytfankę wysmaruj masłem oraz odrobiną bułki tartej).
    9. Piecz 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.
    10. Smacznego.

Kategorie

Sklep przepisy-dla-dzieci.pl