banner

Muffinki z jagodami i białą czekoladą

Autor: Katarzyna Maciejko-Zielinska

Czas gotowania/pieczenia: 25 minut

Czas przygotowania: 10 minut

Muffinki z jagodami i białą czekoladą

Składniki

Nazwa Ilość
1 szklanka mąki pszennej 1 szt
1/3 szklanki cukru pudru 1 szt
100 ml mleka 1 szt
50 g masła, roztopionego 1 szt
80 g białej czekolady, posiekanej 1 szt
80 g jagód 1 szt
1 jajko 1 szt
1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szt
Szczypta soli 1 szt

Opis

Przygotowanie

    1. Piekarnik nastawić na 200°C (z termoobiegiem 180°C).
    2. Mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól wymieszać.
    3. Jajko wymieszać z masłem, mlekiem.
    4. Dodać suche składniki, oczyszczone jagody i czekoladę, wymieszać tylko do połączenia się składników.
    5. Ciasto powinno być lekko grudkowate.
    6. Ciasto przełożyć do formy na muffinki i piec ok. 25 minut, aż wierzch będzie złoty i chrupiący.
    7. Smacznego.

Kategorie

Sklep przepisy-dla-dzieci.pl