banner

Kotleciki rybne z soli

Autor: Justyna Trojaczek

Czas gotowania/pieczenia: 25 minut

Czas przygotowania: 10 minut

Kotleciki rybne z soli

Składniki

Nazwa Ilość
Jajko 2 szt
Sola kostka 4 szt
Bułka tarta do obtoczenia 1 szt
Oregano świeże- listki 1 łyżka
Pieprz czosnkowy 1
Serek naturalny Bieluch 1 szt
Kukurydza 200 g
Bułka tarta 5 łyżek
Olej do smażenia 1 szt
Sos sojowy 1 łyżka
Sól 1
Szczypiorek 1 szt

Opis

Możesz użyć także kostek rybnych z mintaja.

Przygotowanie

    1. Rybę rozmróź i zmiel w robocie.
    2. Dodaj jajka, pokrojony drobno szczypiorek, serek, kukurydzę, przyprawy oraz bułkę tartą. Dokładnie wymieszaj składniki.
    3. Uformuj małe kotleciki, obtocz w bułce tartej.
    4. Usmaż z obu stron na dobrze rozgrzanym oleju. Smacznego.

Kategorie

Sklep przepisy-dla-dzieci.pl