banner

Karkówka na kanapkę

Autor: Justyna Trojaczek

Czas gotowania/pieczenia: 1 godzina

Czas przygotowania: 2 godziny

Karkówka na kanapkę

Składniki

Nazwa Ilość
Karkówka 1 kg
Czosnek, ząbek 3 szt
Majeranek 3 łyżki
Liść laurowy 4 szt
Pieprz czarny 1 łyżka
Sos sojowy 2 łyżki
Ziele angielskie 6 szt

Opis

Przygotowanie

    1. Umyj karkówkę.
    2. Natrzyj karkówkę przyprawami i odstaw do lodówki na około 2 godziny (czosnek możesz zostawić w całości, ale możesz także drobno pokroić).
    3. Gotuj w wodzie około 1 godziny 20 minut, na małym ogniu pod przykryciem. ( W garnku niech woda dokładnie zakryje karkówkę. Starszym dzieciom możesz dodatkowo wodę nieco posolić).

Kategorie

Sklep przepisy-dla-dzieci.pl