banner

Domowe czekoladki

Autor: Natalia Gregorowicz

Czas gotowania/pieczenia: 10 minut

Czas przygotowania: 10 minut

Domowe czekoladki

Składniki

Nazwa Ilość
2 szklanki cukru 1 szt
4 kopiaste łyżki kakao 1 szt
8 łyżek zimnego mleka 1 szt
Pół kostki masła 1 szt

Opis

Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

Przygotowanie

    1. Składniki włożyć do garnka, gotować na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając do chwili zagotowania się (pojawienia się pęcherzyków).
    2. Zdjąć z ognia i dodać: 3 szklanki płatków (owsianych/orkiszowych/żytnich) i olejek migdałowy.
    3. Szybko i dokładnie wymieszać.
    4. Układać za pomocą łyżeczki ciastka. Najlepiej wsadzić do lodówki, aby zastygły.
    5. Smacznego!

Kategorie

Sklep przepisy-dla-dzieci.pl