banner

Chrupiący łosoś

Autor: Kinga Gutowska

Czas gotowania/pieczenia: 15 minut

Czas przygotowania: 25 minut

Chrupiący łosoś

Składniki

Nazwa Ilość
2 dzwonki łososia świeżego 1 szt
2 paluszki surimi 1 szt
3 łyżki mleka 1 szt
3 łyżki płatków migdałowych 1 szt
4 łyżki mąki 1 szt
4 plasterki ogórka 1 szt
1 jajko 1 szt
Pieprz czosnkowy 1 szt
Sok z cytryny 1 szt
Curry 1 szt
Olej 1 szt

Opis

Źródło: dziecijedza.com

Przygotowanie

    1. Łososia skropić sokiem z cytryny, przyprawić solą oraz pieprzem czosnkowym i odstawić na 20 min.
    2. Roztrzepać jajko, dodać mleko i mąkę, szczyptę soli oraz curry, wymieszać, aż powstanie gęste ciasto naleśnikowe.
    3. Łososia obtoczyć w cieście, z jednej strony obsypać płatkami migdałowymi i smażyć na rozgrzanym oleju za złoty kolor.
    4. Podać z ogórkowymi płetwami i ukwiałem z surimi. Smacznego!

Kategorie

Sklep przepisy-dla-dzieci.pl