banner

Łososiowe skrzaty

Autor: Kinga Gutowska

Czas gotowania/pieczenia: 20 minut

Czas przygotowania: 30 minut

Łososiowe skrzaty

Składniki

Nazwa Ilość
1 łyżka oliwy 1 szt
1 porcja łososia 1 szt
2 kulki mozzarelli 1 szt
Do dekoracji: pomidorki koktajlowe, świeży ogórek, sałata, rzodkiewka, ketchup 1 szt
Koperek, sól i pieprz 1 szt
Szklanka mąki 1 szt

Opis

Źródło: dziecijedza.com

Przygotowanie

    1. Ugotować na parze lub udusić na patelni porcję łososia, następnie go ostudzić, obrać i podzielić na małe kawałki.
    2. Łososia połączyć z pokrojoną w kosteczkę mozzarellą, doprawić solą, pieprzem i koperkiem.
    3. Mąkę, szczyptę soli i oliwę wymieszać z ciepłą wodą, tak aby powstało miękkie ciasto, jak plastelina.
    4. Ciasto rozwałkować podsypując mąką, wyciąć koła szklanką, nałożyć farsz, zlepić brzegi, a następnie końce połączyć ze sobą tworząc uszka.
    5. Gotować chwilę w osolonej wodzie, a następnie rozłożyć na sałacie i udekorować połówkami pomidorków, ketchupem i rzodkiewką. Smacznego:)

Kategorie

Sklep przepisy-dla-dzieci.pl