banner

Łosoś pieczony z sosem jogurtowo-czosnkowym

Autor: Justyna Trojaczek

Czas gotowania/pieczenia: 25 minut

Czas przygotowania: 10 minut

Łosoś pieczony z sosem jogurtowo-czosnkowym

Składniki

Nazwa Ilość
Cytryna 0,5 szt
Kiełki rzodkiewki 1 łyżka
Łosoś kawałek 0,75 kg 1 szt
Pieprz 2
Serek bieluch 1 szt
Czosnek ząbek 1 szt
Jogurt śmietankowy Campina 1 łyżka
Koperek, pęczek 0,5 szt
Sól 2

Opis

Przygotowanie

    1. Łososia umyj, odkrój skórę, następnie posól, popieprz i skrop sokiem z cytryny. Odstaw na 5- 10 minut.
    2. Odpal piekarnik na 190 stopni.
    3. Piecz łososia przez 20 minut.
    4. Wymieszaj serek z koperkiem, kiełkami, rzodkiewką i czosnkiem.
    5. Do sosu dodaj jogurt, przypraw odrobiną soli. Wymieszaj.
    6. Upieczonego łososia na wierzchu polej sosem. Smacznego.

Kategorie

Sklep przepisy-dla-dzieci.pl