banner

Barszcz ukraiński z fasolką szparagową

Autor: Edyta Kuzara

Czas gotowania/pieczenia: 45 minut

Czas przygotowania: 20 minut

Barszcz ukraiński z fasolką szparagową

Składniki

Nazwa Ilość
Buraki - 50 g 1 szt
Cukier - 1 g 1 szt
Fasolka szparagowa - 10 g 1 szt
Kalafior - 10 g 1 szt
Koncentrat pomidorowy, 30% - 3g 1 szt
Marchewka - 10 g 1 szt
Mąka pszenna - 4 g 1 szt
Pietruszka - 3 g 1 szt
Pietruszka, natka - 1g 1 szt
Por - 3 g 1 szt
Przyprawy do smaku 1 szt
Śmietanka, 9 % tł. - 5 g 1 szt
Woda lub bulion - 90 ml 1 szt
Ziemniaki - 10 g 1 szt

Opis

Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

Przygotowanie

    1. Do wody lub bulionu dodać pokrojone warzywa.
    2. Koncentrat pomidorowy wymieszać z kilkoma łyżkami wywaru, dodać śmietankę, mąkę i cukier.
    3. Powstałą mieszaniną zagęścić zupę, a następnie przyprawić ją do smaku (przyprawy ziołowe, ewentualnie sól.

Kategorie

Sklep przepisy-dla-dzieci.pl