banner

Pasta z soczewicy zielonej

Autor: Justyna Trojaczek

Czas gotowania/pieczenia: 10 minut

Czas przygotowania: 7 minut

Pasta z soczewicy zielonej

Składniki

Nazwa Ilość
Olej słonecznikowy 0,5 szklanki
Sól ziołowa 0,5 łyżeczki
Bazylia suszona 1 łyżeczka
Czosnek, ząbek 1 szt
Soczewica zielona 200 g
Natka pietruszki 1 szt
Pieprz czarny 1

Opis

Przygotowanie

    1. W garnku zagotuj wodę.
    2. Na wrzątek wrzuć soczewicę. Gotuj 10 minut. Zostaw soczewicę w wodzie do ostygnięcia.
    3. Przesyp soczewicę do robota, dodaj przyprawy, drobno pokrojoną natkę, czosnek, oraz olej. Dokładnie zmiksuj.
    4. Podawaj z pieczywem, papryką, pomidorem i sałatą.
    5. Smacznego.

Kategorie

Sklep przepisy-dla-dzieci.pl