banner

Przepis na ryżowe naleśniki

Autor: Sylwia Durzyńska

Doskonałe dla dzieci z alergią na mleko, jaja oraz gluten

Czas przygotowania: 15 min.

Składniki:

1. Mąka ryżowa – 2 niepełne szklanki
2. Woda- 6 niepełnych szklanek
3. Łyżeczka soli
4. Oliwa

Przygotowanie:

Składniki połączyć i roztrzepać. Odstawić na co najmniej 2 godziny. Rozgrzaną patelnie posmarować oliwą i wylać cienką warstwę przygotowanego ciasta.

Naleśniki można podawać z warzywami lub owocami w zależności od preferencji.

Sylwia Durzyńska
Dietetyk

Przeczytaj także: Naleśniki bezglutenowe, bezmleczne

Zobacz także:

Kategorie

Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.