Jadłospis dla dzieci w wieku 1,5-3 lat
 
            | Posiłek | Produkty | Przepisy | 
| I ŚNIADANIE Zupa mleczna z kaszą krakowską, pieczywo z masłem i wędliną drobiową | 
                    - mleko 1,5%
                     | 
                    250ml- szklanka
                     | 
| II ŚNIADANIE Koktajl mleczno-owocowy, biszkopty | 
                    - biszkopty
                     | 
                    50 g- 3 sztuki
                     | 
| OBIAD Makaron z warzywami- makaron ugotować, cukinię i pomidory bez skórki udusić na patelni na łyżeczce oleju rzepakowego, połączyć makaron z warzywami i startym serem | 
                    - makaron świderki
                     | 
                    100 g- pół szklanki
                     | 
| PODWIECZOREK Galaretka z owocami- owoce skroić do galaretki lub na wierzch, herbatniki | 
                    - galaretka (bez konserwantów lub własnej roboty)
                     | 
                    250 g- szklanka
                     | 
| KOLACJA Kanapka z pastą z ryby | 
                    - bułka grahamka
                     | 
                    60 g- sztuka
                     | 
* pomiędzy i do posiłków podawać herbatkę owocową lub wodę niegazowaną
Aleksandra Kilen
Dietetyk 
Przeczytaj także: Zalecenia żywieniowe dla dzieci w wieku 1,5-3 lat

 
             
                                     
                                     
 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                