Gofry z mąki orkiszowej
Autor: Justyna Trojaczek
Czas gotowania/pieczenia: 15 minut
Czas przygotowania: 10 minut
Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| Jajko | 1 | szt |
| Masło | 20 | g |
| Mąka pełnoziarnista orkiszowa | 1 | szklanka |
| Miód płynny | 1 | łyżeczka |
| Mleko 3,2% | 1 | szklanka |
| Oliwa z oliwek | 2 | łyżki |
| Proszek do pieczenia | 1 | łyżeczka |
| Sól | 1 |
Opis
Przepyszna, zdrowsza wersja gofrów. Można podawać z owocami, bitą śmietaną, dżemem itp. (Bitą śmietanę rób sama - zimną śmietanę kremówkę z cukrem pudrem zmiksuj przechodząc od najmniejszych do najwyższych obrotów robota).

