banner

Kaszka kukurydziana z owocową nutą

Autor: Edyta Kuzara

Czas gotowania/pieczenia: 25 minut

Czas przygotowania: 5 minut

Kaszka kukurydziana z owocową nutą

Składniki

Nazwa Ilość
120 ml mleka modyfikowanego następnego w płynie 1 szt
2 łyżeczki ugotowanej kaszki kukurydzianej 1 szt
2-3 łyżki soku np. jabłkowo-bananowego lub z owoców jagodowych 1 szt

Opis

Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

Przygotowanie

    1. Kaszkę kukurydzianą przed ugotowaniem należy pozostawić przez godzinę w niewielkiej ilości wody.
    2. Następnie gotować przez 25 min, uzupełniając jej starty.
    3. W międzyczasie przygotować mleko modyfikowane następne zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
    4. Po wystygnięciu kaszkę kukurydzianą wprowadzić do mleka modyfikowanego, dodać 2-3 łyżki soku (w zależności od konsystencji, jaką chcemy uzyskać).
    5. Wszystko dokładnie wymieszać.
    6. Przed podaniem sprawdzić temperaturę.

Kategorie

Pierwszy w Polsce kurs programowania dla dzieci, gdzie uczymy tworząc prawdziwe programy, a nie gry.
Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.