O nas

Spis treści

Kontakt

Witamy serdecznie,
osoby oraz firmy zainteresowane usługami, współpracą, reklamą, a także autorów artykułów zbliżonych tematycznych do serwisu - zapraszamy do korzystania z poniższych danych kontaktowych.

Także osoby, które znalazły błędy na stronie, zauważyły naruszanie zasad regulaminu, czy obraźliwe komentarze lub mają pomysł jak usprawnić działanie serwisu. Wszystkich Państwa zachęcamy do kontaktowania się z nami. :)

Dane kontaktowe:

REIMAGINESOFT SPÓŁKA ZO.O.
Kulczyńskiego 4 m 20
02-777 Warszawa
NIP: 951-239-51-01
REGON: 3619 7622 4000 00
KRS: 0000565852

Numer rachunku bankowego:
07 1950 0001 2006 1606 3860 0002

Wszelkie pytania prosimy kierować drogą e-mailową na adres:
Email: justyna@przepisy-dla-dzieci.pl

Zapraszam!

O nas

Strona internetowa www.Przepisy-dla-dzieci.pl skierowana jest do Mam oraz Osób, które przygotowują posiłki dla niemowląt, dzieci, mają problemy z dietą swojego dziecka lub rodziny, chcą się zdrowo odżywiać.

Na stronie znajdziecie przepisy na pierwsze przeciery, zupki dla niemowląt a także wiele ciekawych przepisów na posiłki dla starszych dzieci. Staramy się, aby przepisy zamieszczane na stronie były zdrowe, urozmaicone oraz łatwe w przygotowaniu. Wiele przepisów na stronie zostało zamieszczonych przez Dietetyków.

Na stronie Przepisy-dla-dzieci.pl znajdziecie także Porady Ekspertów żywieniowych. Odpowiadamy na Wasze pytania, pomagamy wam zrozumieć zasady zdrowego żywienia.

Dla osób, które potrzebują indywidualnej porady Nasi Dietetycy opracowują pełnowartościowe jadłospisy (z przepysznymi i zdrowymi przepisami – Stwórz sobie zdrową książkę kucharską), wykonują profesjonalną analizę diety (na podstawie, której dowiesz się jakie błędy popełniasz, jakie potencjalnie masz niedobory, problemy z dietą pokazujemy jak powinnaś zmienić dietę Swoją lub dziecka). Dodatkowo nauczamy jak należy układać pełnowartościowy jadłospis dla dziecka i całej rodziny, nauczamy zdrowych nawyków żywieniowych oraz dokonywania mądrych decyzji zakupowych . Wiedza ta jest niezbędna aby dziecko, ale i cała rodzina odżywiała się zdrowo i nie miała żadnych niedoborów witamin czy składników mineralnych.

Jeśli chcesz porozmawiać z Dietetykiem możesz zaprosić Dietetyka do swojego domu lub spotkać się z Nami na naszych Warsztatach Żywieniowych. Serdecznie zapraszamy.

Nasza oferta

Potrzebujesz innej konsultacji, porady napisz do nas na e-mail: Justyna@przepisy-dla-dzieci.pl.

Opinie

Szybka realizja, pełen profesjonalizm Olga

Bardzo fajny jadłospis. Wiele ciekawych potraw. Synek przybrał na wadze :) Justyna

Korekta jadłospisu uświadomiła mi, że moje dziecko otrzymywało zbyt wiele słodkich posiłków, zbyt wiele przekąsek itp. Polecam Pani Dietetyk pomaga uporządkować wiedzę Ola K.

Polecam Panią Alicję, nie tylko pomogła mi zrozumieć jakie porcje są odpowiednie dla dziecka, udzieliła bardzo wyczerpujących informacji na temat diety mojego dziecka. Dziękuję :) Justyna

Komleksowa nauka żywienia pokazała mi jakie błędy żywieniowe popełniam. Wiedza dostosowana do moich potrzeb (mieszkam w Norwegii). Szybki kontakt i realizacja zlecenia Noemi

Jadłospis pomaga układać menu dla dziecka. Ciekawe przepisy ALINA

Bardzo pomocny przy alergii, dziękuję Pani Agnieszce za wiele wskazówek. Marcelina

Terminowa realizacja usługi, szybki kontakt i przesłane materiały. Panie odpowiadają także na pytania po otrzymanym jadłospisie. Polecam Agnieszka

Za tę cenę spodziewałam się standardowego jadłospisu. Panie bardzo mnie zaskoczyły. Otrzymałam jadłospis z wieloma wskazówkami jak przygotowywać posiłki przy alergii dziecka, z dokładnymi przepisami. Naprawdę warto zamówić. Marta

Jadłospis okazał się udanym zakupem. Pomysłowe przepisy. Polecam. ANN21

Jadłospis okazał się bardzo dobrym zakupem:) przepisy się sprawdziły ale nie wszystko synkowi smakowało z tego co zaobserwowałam nie lubi on cukinii, kabaczka czy bakłażana Margareta

Analiza diety to strzał w 10. Nie wiedziałam że aż tyle błędów popełniam. Dziękuję za wskazówki oraz smakowite przepisy. JuliaiPaweł

Dziękuję za analizę diety. Szczegółowe wytyczne bardzo mi pomogły i udało mi się karmić synka jeszcze przez 6 miesięcy. Nie chodziłam głodna i zdenerwowana. Dziękuje Syta83

Bardzo dobry kontakt, szybka realizacja zlecenia. Napewno jeszcze zamówię jadłospis.Ola

Opinie anonimowe po naszych Warsztatach:

Bardzo dziękuję za warsztaty. Było na prawdę warto. Dużo się dowiedziałem. Myślę, że musi je Pani częściej organizować i dotrzeć do większej liczby osób. W trosce o dobro naszych dzieci każdy powinien być świadomy co je, a najważniejsze co daje jeść swojemu dziecku. Pozdrawiam

Fajne materiały, praktyczne wskazówki, przyjemna atmosfera i można przyjść z dzieckiem. Warsztat przedłużył się o godzinę :) tak fajnie nam się wszystkim rozmawiało.

Pierwszy raz uczestniczyłam w szkoleniu gdzie były tylko trzy mamy :). Dzięki temu super przyjemna atmosfera, otrzymałam wiele wskazówek do diety dziecka. Cudowna współpraca także po zakończonym szkoleniu.

Szkolenie było ciekawe i osobom początkującym w żywieniu dzieci z pewnością może dać wiele cennych informacji.

Polecam szkolenie wszystkim zapracowanym mamom, które nie wiedzą jak zdrowo odżywiać dziecko. Dowiedziałam się, co powinien i może jeść synek.

Podsumowało całą moją dotychczasową wiedzę i rozwiało jakieś niedociągnięcia.

Szkolenie uzupełniło moje dotychczasowe wiadomości na temat diety, uzyskałam podpowiedź na problematyczne kwestie

Bardzo praktyczne wskazówki, które na pewno pomagają bardziej świadomie traktować kwestię odżywiania maluchów.

Szkolenie bardzo interesujące, ukazujące nowe spojrzenie na kwestie żywienia dzieci i spożywania posiłków przez całą rodzinę. Pomocne przy układaniu menu dziecka.

Jestem zadowolona. Super atmosfera i dużo cennych informacji. Tylko teraz wprowadzić to w życie.

Jestem w pełni usatysfakcjonowana przebiegiem i wyczerpującym tematem warsztatu.

Interesujące spotkanie. Polecam.

Szkolenie jest prowadzone przez osoby o dużej wiedzy popartej doświadczeniem.

Super !!! Dziękuję.

Panie podchodzą do tematu bardzo profesjonalnie i rzeczowo. Olbrzymi plus za to.

Merytoryczne uwagi i szczegółowa analiza zagadnienia.

Bardzo przydatne szkolenie. Porządkuje wiedzę na temat żywienia małych dzieci. Super miła atmosfera. Polecam.

Polecam ! Każdy młody rodzic powinien tu być !

Bardzo przyjemna atmosfera warsztatów, ogólnie super, choć mało czasu na tyle pytań!:)

Bardzo sympatyczna prowadząca, miła atmosfera, rozbudująca zaufanie wiedza. Cieszę się że tu przyszłam.

Bardzo miłe spotkanie pełne istotnych informacji – polecam.

Bardzo dostępna forma. Krótkie, zwięzłe odpowiedzi, odpowiednie do ilości czasu. Bieżąca wiedza.

Zapraszamy do przesyłania opinii po warsztatach, wykonanej analizie, opracowanym jadłospisie. Pozwoli to innym mamom podjąć decyzję.

Zespół

Układają diety:

mgr Alicja Hojda-Dumania

Alicja Hojda

Dietetyk na portalu www.przepisy-dla-dzieci.pl

Ukończyła studia na kierunku zdrowie publiczne, specjalność: dietetyka kliniczna i zasady żywienia na Uniwersytecie Medycznym w Lublinie oraz na kierunku dietetyka na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym.

Doświadczenie zawodowe zdobyła w trakcie zajęć klinicznych oraz praktyk studenckich w wielu placówkach medycznych, m.in. w Dziecięcym Szpitalu Klinicznym w Lublinie, Instytucie Pomnik -Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie, Samodzielnym Publicznym Dziecięcym Szpitalu Klinicznym przy ul. Działdowskiej w Warszawie, Centralnym Szpitalu Klinicznym MSWiA w Warszawie.

Jak sama twierdzi, najlepiej zna się na leczeniu cukrzycy, celiakii oraz alergii gdyż sama się z nimi zmaga, a żadne zajęcia na studiach nie dadzą człowiekowi takiej wiedzy, jak doświadczenia osobiste. Obie swoje prace dyplomowe poświęciła tematowi edukacji osób z cukrzycą. Stale poszerza i uaktualnia swoją wiedzę poprzez uczestnictwo w konferencjach naukowych i czytanie fachowej literatury. Jest członkiem Polskiego Stowarzyszenia Diabetyków oraz Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. Udziela porad na portalach internetowych.

Na co dzień kieruje się dwiema głównymi zasadami: "Jesteśmy tym, co jemy" oraz "Sport może zastąpić wiele leków, ale żaden lek nie zastąpi sportu".

mgr Magdalena Uchman

Magdalena Gronau

Dietetyk na portalu www.przepisy-dla-dzieci.pl

Ukończyłam kierunek Dietetyka na Wydziale Nauki o Zdrowiu (Warszawski Uniwersytet Medyczny) uzyskując tytuł magistra. Podczas studiów odbyłam szereg praktyk z dietetyki klinicznej w warszawskich szpitalach (min. w Wojewódzkim Szpitalu Bródnowskim, Samodzielnym Publicznym Dziecięcym Szpitalu Klinicznym, Instytucie „Pomnik – Centrum Zdrowia Dziecka” w Klinice Kardiologii, Samodzielnym Publicznym Centralnym Szpitalu Klinicznym ul. Banacha, Szpitalu Ginekologiczno-Położniczym im ks. Anny Mazowieckiej, w wielu klinikach Centralnego Szpitala Klinicznego MSWiA) oraz poradniach (np. Poradnia Chorób Metabolicznych Instytutu Żywności i Żywienia) i domach opieki. Pozwoliło mi to na poznanie specyfiki pracy w zawodzie dietetyka i realnych problemów ludzi potrzebujących wsparcia w tej dziedzinie. Brałam czynny udział w zajęciach uczelnianego koła naukowego „Studenckie koło naukowe Dietetyków”, a także uczestniczyłam w wielu konferencjach naukowych. W pracy licencjackiej przedstawiałam innowacje w mieszankach mlecznych dla niemowląt, natomiast w ramach pracy magisterskiej miałam okazję zapoznać się ze specyfiką żywienia zbiorowego zamkniętego w areszcie śledczym, co również było ciekawym doświadczeniem pozwalającym na poznanie zarówno zasad jak i norm żywienia zbiorowego.

Dietetyka zawsze była moją pasją, wiem jak ważna jest wiedza w tej dziedzinie i jak istotna dla wielu ludzi jest prawidłowa dieta, a zwłaszcza dla młodych mam i ich pociech. Wybrałam ten kierunek kształcenia ze względu na chęć pomagania innym. Poza dietetyką jestem miłośniczką zwierząt. Lubię fotografię, dobrą książkę i szum morza.

mgr Anna Grabowska

Anna Grabowska

Dietetyk na portalu www.przepisy-dla-dzieci.pl

"Ukończyła studia kierunku Dietetyka na Poznańskim Uniwersytecie Medycznym zdobywając tytuł magistra.

Prowadziła warsztaty zdrowego gotowania dla dzieci szkół podstawowych. Brała udział w ogólnopolskim projekcie „Zdrowo jemy, zdrowo rośniemy”, gdzie analizowała jadłospisy w żłobkach, wprowadzała zmiany żywieniowe oraz edukowała pracowników i rodziców, by od najmłodszych lat uczyć dzieci prawidłowych nawyków żywieniowych. W swojej pracy licencjackiej skupiła się na chorobach cywilizacyjnych XXI wieku spowodowanych nieprawidłowym stylem życia, ich zapobieganiu i leczeniu żywieniowemu. Podczas studiów magisterskich prowadziła badania nad probiotykami i mikroflorą jelit.

Swoje doświadczenie zawodowe zdobywała czynnie uczestnicząc w kołach naukowych Dietetyki, działając w poradni Nadciśnienia Tętniczego i chorób Metabolicznych, tworząc artykuły do poradnika dla osób otyłych, odbywając liczne praktyki na oddziałach i w poradniach szpitalnych, biorąc udział w szkoleniach z zakresu dietetyki i licznych konferencjach naukowych.

Wolny czas spędza w kuchni ciesząc się gotowaniem i fotografując dania, dzięki temu łączy dwie swoje największe pasje. Uczęszcza na warsztaty kulinarne, by rozwijać swoje umiejętności kulinarne. Jej specjalnością jest kuchnia bezglutenowa. W swojej praktyce zawsze stawia na profilaktykę i kieruje się hasłem „Lepiej zapobiegać, niż leczyć”. "

Eksperci na stronie:

mgr Agnieszka Tokarz

Agnieszka Tokarz

Ukończyłam studia licencjackie z dietetyki na Uniwersytecie Jagiellońskim, obecnie kontynuuje naukę na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym. W trakcie ostatnich lat odbyłam liczne praktyki w Polsce (Szpital im. Ludwika Rydygiera w Krakowie, Szpital Uniwersytecki, Szpital im. Zofii z Zamoyskich Tarnowskiej w Tarnobrzegu), jak i za granicą (Azienda Ospedaliera Universitaria a Napoli we Włoszech).

Co ponadto ? Interesuje mnie jedzenie i wszystko, co z nim związane ! Uwielbiam gotować, eksperymentuję w kuchni wegańskiej i wegetariańskiej, ukończyłam również kurs dietetyki sportowej. Jestem też diet coachem z ukończonym kursem z zakresu psychodietetyki, więc mogę Ci pomóc w codziennych trudnościach, jakie napotykasz w swojej diecie.

Moje motto „ W walce między sercem a mózgiem, zwycięża w końcu żołądek” (Stanisław Jerzy Lec)

inż. Magdalena Kot

Magdalena Kot

Jestem Dietetykiem, inż. Technologii Żywności i Żywienia Człowieka. Ukończyłam Uniwersytet Rolniczy w Krakowie. Odbyłam praktykę w szpitalach klinicznych Bytomia, Katowic i Siemianowic Śląskich na oddziałach: wewnętrznym, neurologicznym, neurochirurgicznym, oddziale oparzeniowym oraz oddziale pediatrycznym. W ramach praktyk wzięłam również udział w warsztatach szkolnych ucząc się zasad cateringu i zasad żywienia zbiorowego. Podczas praktyk w szpitalnej kuchni miałam okazję poznać techniki produkcji żywności na skalę masową.

Moją pierwszą posadą po dyplomie była posada Dietetyka na oddziale neurologicznym w Oświęcimiu. Obecnie, od dziewięciu lat praktykuję dietetykę w Wielkiej Brytanii pracując w jednym z największych Trustów (jednostek systemu zdrowia w Wielkiej Brytanii). Jestem członkiem Brytyjskiego Towarzystwa Dietetyków. Pracuję z pacjentem dorosłym ale interesuję się również żywieniem dzieci.

Jako członek zespołu zajmującego się jednostkami chorobowymi powodującymi niedożywienie organizmu, w 2011 roku otrzymałam pierwsza nagrodę w konkursie na projekt wdrażania systemów prewencyjnych czyli walkę z niedożywieniem i odbudową organizmu, który jest praktykowany w moim miejscu pracy. Jestem członkiem Coeliac UK, Stowarzyszenia osób cierpiących na celiakię, choroby trzewnej, w której dieta bezglutenowa jest podstawą leczenia. Zajmuję się poradnictwem dietetycznym w zapobieganiu chorobom takim jak m.in. cukrzyca typu drugiego, choroby serca, otyłość, choroby nerek.. Wysoki poziom dietetyki brytyjskiej oraz ciągle rozwijająca się nauka i związane z nią zagadnienia dotyczące żywienia człowieka zdrowego i chorego, sprawia, że dziedzina ta jest tak fascynująca.

Biorę udział w licznych wykładach, seminariach i konferencjach wzbogacając swoją wiedzę i poznając poglądy innych dietetyków. Jako profesjonalista nie pozostaję obojętna na nagłówki gazet, często niezgodne z prawdą. Chcę się dzielić moimi wiadomościami i doświadczeniem wspierając zdrowie jednostki poprzez promowanie zbilansowanej diety. Lubię gotować i kreować nowe potrawy. Często gotuję dla przyjaciół i rodziny. Moje potrawy znalazły uznanie wygrywając kulinarne konkursy w Internecie.

mgr inż. Natalia Kozielska

Ukończyłam studia w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie na kierunku Żywienie człowieka i ocena żywności, uzyskując tytuł magistra inżyniera.

Podczas studiów doskonaliłam swoją wiedzę poprzez liczne praktyki zawodowe m.in.w Instytucie Żywności i Żywienia oraz w Głównym Inspektoracie Sanitarnym (w Departament Promocji Zdrowia, Biostatystyki i Analiz). Ponadto aktywnie uczestniczyłam w pracach Koła Naukowego Żywieniowców I Dietetyków, działającego na Naszym wydziale. W tym w projektach tj. Kampania społeczna “Wiem co jem” dotyczącego organizacji żywienia w warszawskich gimnazjach, w Projekcie żywieniowym dot. określenia wpływu edukacji żywieniowej na sposób żywienia oraz stan odżywienia młodzieży w wieku lat 13-14, realizowany we współpracy z firmą Nestle oraz w wielu innych bieżących projektach wewnątrz uczelnianych.

W trakcie studiów pogłębiałam swoją wiedzę, poprzez uczestnictwo w różnych szkoleniach związanych z żywieniem oraz w programie wymiany międzynarodowej Erasmus “Spring Semester in Nutritional Sciences”(Institut Polytechnique LaSalle Beauvais we Francji), dzięki którym udało mi się dowiedzieć wielu rzeczy nt żywienia i trendów żywieniowych, również poza granicami naszego kraju:)

Dietetyka jest dziedziną wymagającą nieustannego dokształcania się i aktualizowania swojego stanu wiedzy oraz umiejętności łączenia jej z różnymi innymi dziedzinami, dlatego uczestniczę w różnych kursach tematycznych – ukończyłam kurs z psychodietetyki oraz kurs dotyczący zastosowania dietetyki w kosmetologii.

W dietetyce szczególnie interesuje mnie obszar dotyczący chorób dietozależnych - szczególnie dietotoprofilaktyka chorób, a także żywienie w alergiach i nietolerancjach pokarmowych, a z racji tego ze jestem świeżo upieczoną mamą, bardzo interesuje mnie żywienie niemowląt i małych dzieci.

Moim zdaniem prawidłowy sposób odżywiania się oraz regularny wysiłek fizyczny jest podstawą dobrego funkcjonowania na co dzień oraz długiego życia w dobrym zdrowiu.

Sara Przysowa

Sara Przysowa dietetyk portalu przepisy-dla-dzieci.pl dla dzieci

Studia na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym wprowadziły mnie w tajniki nauk o zdrowiu. Przez trzy lata w murach szpitalnych zgłębiałam wiedzę o tematyce żywieniowej. Stąd też pochodzi moje zamiłowanie do dietetyki klinicznej. Bliskie jest mi także żywienie sportowców, ze względu na moją taneczną i lekkoatletyczną przeszłość.

Niezbędne doświadczenie zawodowe zdobyłam w różnych szpitalach Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, a także w Europejskim Centrum Zdrowia Otwock, Samodzielnym Publicznym Szpitalu klinicznym im. Prof. Adama Grucy CMKP w Otwocku, Zakładzie Pielęgnacyjno – Opiekuńczym Pokój i Dobro w Otwocku oraz w Szkole Podstawowej im. Wincentego Witosa w Gliniance. Uczestniczyłam także w licznych konferencjach z zakresu żywienia i prowadziłam warsztaty dotyczące tej tematyki.

Dietetyka pomogła mi powrócić do zdrowia, dlatego teraz ja chcę pomagać innym.

Obecnie pogłębiam wiedzę na studiach magisterskich, a także nieustannie tańczę, podróżuję i próbuję wszystkiego co nowe. :)

Sylwia Pacyna

Sylwia Pacyna dietetyk portalu przepisy-dla-dzieci.pl

Ukończyłam studia licencjackie na Uniwersytecie Medycznym w Łodzi, aktualnie kontynuuje naukę w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Przez lata swojej edukacji oprócz cennej wiedzy zdobyłam również doświadczenie dzięki odbyciu praktyk m.in. w Instytucie Centrum Zdrowia Matki Polki, prowadzeniu licznych zajęć o tematyce zdrowego żywienia w szkołach podstawowych, gimnazjach oraz przedszkolach.

Szczególnie interesuje się żywieniem dzieci i młodzieży i z tą tematyką głównie wiążę swoją przyszłość zawodową. Bardzo lubię i cenię sobie pracę z dziećmi, ponieważ uważam, że od najmłodszych lat powinniśmy uczyć się zasad zdrowego żywienia i wprowadzać je w życie, by w przyszłości zapobiec wielu chorobom cywilizacyjnym.

Dietetyka to moja pasja, którą cały czas rozwijam poprzez udział w licznych konferencjach, szkoleniach oraz kursach. Ta dziedzina nauki jest jedną z najprężniej rozwijających się, dlatego zawsze staram się być na bieżąco z najnowszymi trendami i badaniami naukowymi z zakresu żywienia człowieka.

Jestem fanką sezonowych warzyw i owoców oraz lokalnych produktów. Uwielbiam zdrową kuchnię oraz kulinarne eksperymenty. W swojej praktyce pokazuję, że zdrowa kuchnia wcale musi być kosztowna i skomplikowana, a może być bardzo smaczna i łatwa  .

mgr Laura Plenzler

Laura Plenzler dietetyk dla przepisy-dla-dzieci.pl

W 2017 r. ukończyłam magisterskie studia – dietetyka na wydziale Nauki o Zdrowiu na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym. Wcześniej ukończyłam studia licencjackie na Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu na wydziale Nauk o Żywności i Żywieniu ze specjalnością catering dietetyczny. Wiedzę poszerzałam w Akademii Dietetyki w Łodzi.

Praktyki zawodowe i staże odbyłam m.in. na oddziale Neonatologii Szpitala Wojewódzkiego w Poznaniu; na oddziale Klinicznym Chorób Wewnętrznych, Metabolicznych i Dietetyki w Szpitalu Klinicznym im. Heliodora Święcickiego UM w Poznaniu; na oddziale Wewnętrznym w Szpitalu Hipolita Cegielskiego w Poznaniu. Ponadto, odbywałam zajęcia w Samodzielnym Publicznym Centralnym Szpitalu Klinicznym przy ulicy Banacha w Warszawie oraz w Samodzielnym Publicznym Dziecięcym Szpitalu Klinicznym w Warszawie. Posiadam doświadczenie na stanowisku dietetyka w szpitalach oraz w firmach cateringowych obsługujące szpitale oraz we własnym gabinecie.

Pracę magisterską pisałam o stylu życia, ze szczególnym uwzględnieniem żywienia u kobiet z niedoczynnością tarczycy. Niestety to schorzenie jest coraz powszechniejsze, a znajomość zaleceń u chorych jest niewystarczająca.

Zgłębiona wiedza na temat różnych jednostek chorobowych oraz doświadczenie w pracy w szpitalach oraz we własnym gabinecie pozwala mi na odpowiednie dobranie dietoterapii, która skutecznie pomaga w walce z chorobami. Jestem dietetykiem klinicznym z wykształcenia, ale i z pasji. Lubię pomagać pacjentom oraz wspólnymi siłami odnosić sukcesy.

mgr Arleta Witan – Grzegrzółka

Arleta Witan dietetyk dla kobiet dla portalu przepisy-dla-dzieci.pl

Ukończyłam studia z dietetyki na Wydziale Przyrodniczym Uniwersytetu Przyrodniczo – Humanistycznego w Siedlcach uzyskując tytuł magistra. Doświadczenie zawodowe zdobyłam podczas licznych praktyk między innymi w Mazowieckim Szpitalu Wojewódzkim w Siedlcach, Samodzielnym Publicznym Zakładzie Opieki w Siedlcach jak i też w Zespole Szkół Oświatowych w Stoku Lackim.

Odbyta praktyka technologiczna oraz ukończenie specjalności cateringowej pozwoliło mi na zgłębienie wiedzy odnośnie składu, produkcji, przechowywania i przygotowywania żywności. Wiedzę odnośnie żywienia dzieci miałam okazję zgłębić podczas pisania swojej pracy magisterskiej dotyczącej spożycia i motywów wyboru żywności typu fast food przez dzieci i młodzież, co pozwoliło mi na poznanie zwyczajów żywieniowych tej grupy naszego społeczeństwa.

Fachową wiedzę stale poszerzam poprzez czytanie fachowej literatury i udział w konferencjach.

Daria Cukras

Daria Cukras dietetyk dla kobiet i dzieci dla portalu przepisy-dla-dzieci.pl

Od lat interesuje się tematyką zdrowego odżywiania; studia na kierunku dietetyka były moim marzeniem od czasów gimnazjum. Regularnie kupuje czasopisma oraz książki dotyczące żywności i żywienia po to aby poszerzać swoją wiedzę i rozwijać pasję.

Ukończyłam studia licencjackie na kierunku dietetyka w Państwowej Wyższej Szkole Zawodowej w Koninie o specjalności: poradnictwo dietetyczne. Umiejętności, które zdobyłam na studiach staram się wykorzystywać w swoim życiu a także przekazuje je swoim bliskim. Wiedzę teoretyczną poznaną na wykładach miałam możliwość uporządkować podczas praktyk w różnych miejscach. Doświadczenia kulinarne poszerzałam w restauracji, w przedszkolu a także na kuchni szpitalnej. Pracy z pacjentami nauczyłam się w szpitalu na oddziale: nefrologicznym i kardiologicznym, a także w czasie wyjazdu do kliniki uzdrowiskowej w Ciechocinku. W ramach praktyki studenckiej zapoznałam się również z obsługą różnego rodzaju analizatorów składu ciała. Jako studentka drugiego i trzeciego roku należałam do Koła Naukowego Studentów Dietetyki – Awokado.

Uczestniczyłam w dwóch konferencjach naukowych; „Kultura Fizyczna - Stan i Perspektywy VI Konferencja Naukowa” oraz „Psychika a Dietetyka, czyli jak wypełnić lukę między tym, co wiemy, a tym co jemy”.

mgr Agnieszka Bernatowicz

Agnieszka Bernatowicz dietetyk współpracujący z portalem www.przepisy-dla-dzieci.pl

Na początku mojej przygody z dietetyką szybko poznałam osoby pełne pasji, które utwierdziły mnie w przekonaniu, że „żywienie ma znaczenie”. Jestem absolwentką studiów licencjackich w Państwowej Wyższej Szkole Zawodowej w Nysie na kierunku dietetyk kliniczny. Podczas studiów uczestniczyłam w kołach naukowych. Brałam udział w akcjach promujących profilaktykę zdrowotną oraz w edukacji żywieniowej. Uczestniczyłam również w projekcie „Od XL-ki do modelki” mającym pomóc w redukcji masy ciała kobietom, poprzez wprowadzenie dobrych nawyków żywieniowych i aktywności fizycznej.

Jestem absolwentką studiów magisterskich na Uniwersytecie Medycznym im. Piastów Śląskich we Wrocławiu, również na kierunku dietetyka. Mając świadomość, że na sposób żywienia wpływają także czynniki psychologiczne, ukończyłam studia podyplomowe z psychodietetyki na Uniwersytecie SWPS we Wrocławiu.

Swoje praktyki zawodowe odbyłam w szpitalu dla dzieci jak i dla dorosłych, domach pomocy społecznej i poradniach dietetycznych. W swoich pracach dyplomowych skupiłam się na schorzeniach przewodu pokarmowego – zaparcie oraz choroba Leśniowskiego-Crohna. Weekendami dokształcam się uczestnicząc w szkoleniach, kursach i konferencjach albo wędruję z plecakiem po górach.

Staram się uświadamiać pacjentom, że żywienie ma znaczenie. Uczę ich świadomych, mądrych wyborów pamiętając, że żywienie nie może być karą.

inż. Sandra Podlaska

Sandra Podlaska

Jestem inżynierem kierunku Żywienie Człowieka i Ocena Żywności, który ukończyłam w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, a także studentką psychologii w Szkole Wyższej Psychologii Społecznej (SWPS) w Warszawie.

Od wielu lat interesuję się tematyką żywienia człowieka, a w szczególności jego stroną psychologiczną pogłębiając wiedzę z zakresu psychodietetyki. W trakcie studiów uczestniczyłam w wielu warsztatach i wykładach dotyczących zdrowego stylu życia, dietetyki klinicznej, oraz psychologii. Obecnie jestem w trakcie odbywania kursu dietetyki klinicznej. Moim celem zawodowym jest niesienie pomocy innym, edukacja żywieniowa, wsparcie merytoryczne oraz psychologiczne. W przeszłości cierpiałam na zaburzenia odżywiania. Wydarzenia z tamtego okresu pozwoliły mi doświadczyć sytuacji z którymi wciąż zmaga się wiele osób. Zdobyłam wtedy wiedzę, którą teraz chciałabym przekazać innym.

Prywatnie moją pasją są podróże. Odwiedzanie nowych miejsc i poznawanie ludzi jest dla mnie otwieraniem kolejnych okien na piękny świat. Przy okazji podróży uwielbiam poznawanie lokalnych kuchni i doświadczanie nowych smaków.

mgr Agnieszka Wianecka

Agnieszka Wianecka

Absolwentka Uniwersytetu Medycznego im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu. Doświadczenie zdobywałam w trakcie licznych zajęć praktycznych na oddziałach szpitalnych i poradniach medycznych na terenie Poznania. Uczestniczyłam w wielu konferencjach na temat żywienia zarówno osób chorych jak i zdrowych, w tym kobiet w ciąży oraz dzieci.

Prowadziłam edukację żywieniową dla uczniów Publicznej Szkoły Podstawowej w Strzelcach Krajeńskich w ramach projektu „Trzymaj formę” oraz prelekcje dla pracowników poznańskiej firmy korporacyjnej.

Na co dzień interesuję się głównie sportem i żywieniem osób aktywnych fizycznie. W swojej praktyce staram się stawiać na racjonalne podejście do diety i znalezienie „złotego środka”, nie jestem zwolennikiem skrajności i ślepego podążania za trendami. Z wielką chęcią dzielę się swoją wiedzą i doświadczeniem, ogromną przyjemność sprawia mi pomaganie innym i zachęcanie do prowadzenia zdrowego stylu życia.

inż. Marta Jung

Marta Jung

Ukończyłam studia inżynierskie na kierunku Żywienie Człowieka i Ocena Żywności w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Aktualnie kontynuuję naukę na tym kierunku.

Moje praktyki odbyłam pomagając w warsztatach żywieniowych dla dzieci organizowane przez Fundację Szczęśliwi bez cukru, gdzie obecnie jestem wolontariuszką. Swoją wiedzę zgłębiałam również podczas zagranicznych praktyk we Włoszech, gdzie m.in. poznałam produkcję oliwy z oliwek, serów dojrzewających, kawy, wina oraz lodów, a także zwiedzałam gaje cytrusowe, zapoznałam się z uprawą szafranu i byłam w zakładzie produkcyjnym tradycyjnych wędlin dojrzewających salami.

Rozwijam swoją wiedzę uczęszczając w różnorodnych konferencjach, a także ukończyłam 3 e - kursy psychodietetyczne, m.in. „Praca z dziećmi z perspektywy psychodietetycznej”.

Oprócz żywienia interesuję się właśnie psychodietetyką oraz samą psychologią, dlatego bardzo lubię łączyć obie te dziedziny i sprawdzać np. podłoże psychologiczne w zachowaniach żywieniowych dzieci oraz dorosłych.

mgr inż. Agnieszka Antoniewicz

Agnieszka Antoniewicz dietetyk dla dzieci współpracujący z portalem www.przepisy-dla-dzieci.pl

Zawsze interesowałam się zdrowym stylem życia i aktywnością fizyczną, dlatego wybór mojej ścieżki zawodowej był prosty. Postanowiłam rozpocząć studia na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu na kierunku inżynierskim Technologia Żywności i Żywienie Człowieka, a następnie magisterskim Żywienie Człowieka i Dietetyka, które z sukcesem zakończyłam, zdobywając dyplom dietetyka klinicznego. Uczestniczyłam również w kursie Gym Workout Theory. Doświadczenie zawodowe zdobyłam podczas praktyk w gabinecie dietetycznym Klinika Diety Gryszkin, sanatorium MedicalSensus Medical Spa Polanica. Organizowałam zajęcia w szkole na temat prawidłowego żywienia dzieci i młodzieży oraz wykład z osobami dorosłymi pod hasłem „JA! Żywność a Zdrowie”.

Wiedzę zdobytą na studiach oraz kursach i konferencjach staram się wcielić nie tylko w swoje życie, ale również w życie moich bliskich. Zachęcam ich do wspólnego gotowania i pokazuję, że dietetyczne jedzenie może być pyszne, a wspólna aktywność fizyczna sprawia wiele radości.

Uważam, że dobre zdrowie i samopoczucie w główniej mierze zależą od nas samych, dlatego w swoim codziennym życiu staram się uświadamiać, jak ważna jest zbilansowana dieta i aktywność fizyczna. Zawsze z uśmiechem i w najbardziej zrozumiały sposób wyjaśniam zagadki dietetyczne. W swojej praktyce dietetyka chciałabym pokazać ludziom, że dieta nie jest karą, lecz świadomym i zrównoważonym odżywianiem prowadzącym do sukcesu.

Dziękujemy Pani Dietetyk mgr inż. Edycie Kuzara, mgr inż. Sabinie Grygierek, mgr Małgorzacie Bieńkowskiej, Pani Dietetyk mgr inż. Angelice Drozd, Pani Dietetyk mgr Urszuli Bieniek, Pani Dietetyk inż. Marzenie Marut, Pani mgr inż. Aleksandrze Szewczyk, Pani Justynie Kruk oraz Pani Marcie Zofii Niedziałkowskiej, Pani mgr inż. Marcie Hyla, Pani mgr Aleksadrze Reyer, Pani mgr inż. Natalii Gregorowicz, Pani mgr Lenie Niewiada, Pani mgr inż. Paulinie Tortynie, Pani Marlenie Maciejewskiej, Pani Paulinie Jonkisz, Pani mgr Agnieszce Darii-Kula, Pani mgr inż. Beacie Smulskiej, Marzenie Orłowskiej, Paulinie Plata, Sandrze Kucharskiej, mgr Katarzynie Bałdysz, mgr inż. Paulinie Roziewskiej, mgr Karolinie Macała, Oldze Pankiewicz, Sylwii Durzyńśkiej, Monice Turek, Pani Alinie Olczak, Pani mgr Indze Gasek, Pani mgr inż. Magdalenie Tęsiorowskiej, Adriannie Jurczak, Żanecie Michalak, Annie Radzimowskiej oraz mgr Magdalenie Marszałek za dotychczasową współpracę z naszym portalem.

Sklep przepisy-dla-dzieci.pl