banner

Sałatka ze Szpinaku i Boczku

Autor: Alicja Hojda

Czas gotowania/pieczenia: 10 minut

Czas przygotowania: 15 minut

Sałatka ze Szpinaku i Boczku

Składniki

Nazwa Ilość
300 g młodych liści szpinaku 1 szt
5 plastrów chudego wędzonego boczku 1 szt
Ewentualnie ser parmezan 1 szt
Sól, pieprz, ocet balsamiczny 1 szt
2 łyżki oliwy z oliwek 1 szt

Opis

Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

Przygotowanie

    1. Szpinak dokładnie umyć.
    2. Można posiekać grubo lub zostawić w całości, jeśli liście są małe.
    3. Włożyć do miski.
    4. Na patelni rozgrzać oliwę i zrumienić pokrojony w kostkę boczek.
    5. Przełożyć wraz z oliwą do szpinaku, doprawić solą, pieprzem, octem.
    6. Można posypać wiórkami parmezanu.

Kategorie

Pierwszy w Polsce kurs programowania dla dzieci, gdzie uczymy tworząc prawdziwe programy, a nie gry.
Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.