banner

Różowe serniczki kokosowo-owocowe

Autor: Kinga Gutowska

Czas gotowania/pieczenia: 10 minut

Czas przygotowania: 20 minut

Różowe serniczki kokosowo-owocowe

Składniki

Nazwa Ilość
1 galaretka brzoskwiniowa winiary 1 szt
150 g serka truskawkowo-śmietankowego (2 duże danonki) 1 szt
200 ml mleko kokosowe + woda 1 szt
Dodatki: truskawkowe kulki śniadaniowe, kokos na noski, cukrowe oczka, cukier błyszczący, cukrowy pisak. 1 szt

Opis

PS. Do serniczków można również użyć 100 ml mleczka kokosowego z puszki.

Źródło: dziecijedza.com

Przygotowanie

    1. W kokosie robimy otwór, przez który wydobywamy mleczko kokosowe.
    2. Mleko łączymy z wodą w takiej proporcji, aby łącznie otrzymać 200 ml.
    3. Następnie doprowadzamy je do wrzenia, wsypujemy galaretkę, mieszamy i odstawiamy do wystudzenia.
    4. Do zimnej lekko ściągniętej galaretki dodajemy serki, dokładnie mieszamy, wlewamy do silikonowych foremek i wstawiamy do lodówki.
    5. Serniczki dekorujemy truskawkowymi kulkami, posypujemy różowym cukrem, doprawiamy kokosowy nosek, oczka i buźkę. Smacznego!

Kategorie

Pierwszy w Polsce kurs programowania dla dzieci, gdzie uczymy tworząc prawdziwe programy, a nie gry.
Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.