banner

Budyń jaglany z musem jabłkowym

Autor: Anna Baczyńska

Czas gotowania/pieczenia: 25 minut

Czas przygotowania: 5 minut

Budyń jaglany z musem jabłkowym

Składniki

Nazwa Ilość
Mleko kobiece lub modyfikowane 30 ml
Woda źródlana 50 ml
Jabłko 0,5 szt
Kasza jaglana 2 łyżki

Opis

Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

Przygotowanie

    1. Kaszę jaglaną przepłucz na sicie, sparz i jeszcze raz przepłucz.
    2. Ugotuj w wodzie bez soli.
    3. Po ugotowaniu zmiksuj z mlekiem.
    4. Jabłka umyj, obierz ze skórki, pokrój na mniejsze cząstki i ugotuj do miękkości.
    5. Zmiksuj na mus za pomocą blendera.
    6. Nie dosładzaj.
    7. Budyń jaglany podaj z musem jabłkowym.

Kategorie

Sklep przepisy-dla-dzieci.pl