banner

Krem z indyka z warzywami

Autor: Justyna Trojaczek

Czas gotowania/pieczenia: 20 minut

Czas przygotowania: 10 minut

Krem z indyka z warzywami

Składniki

Nazwa Ilość
Seler - mały kawałek 1 szt
Udziec z indyka 20 g
Kleik ryżowy 1,5 łyżka
Marchew 1 szt
Oliwa z oliwek 1 łyżeczka
Pietruszka 1 szt
Por 0,5 szt
Woda 0,5 szklanki
Ziemniak 1 szt
Groszek zielony 1 łyżka

Opis

Wodę uzupełniamy, w trakcie gotowania.

Kierujemy się zasadą im mniej wody używamy do gotowania tym lepiej.

Nie gotujemy na dużym ogniu.

10g mięsa= łyżeczka drobno pokrojonego mięska.

Przygotowanie

    1. Zagotuj w dwóch garnuszkach wodę.
    2. W międzyczasie pokrój drobno warzywa i indyka.
    3. W jednym garnku na wrzątek wrzuć mięso. Gotuj 15-20 minut.
    4. W drugim garnku na wrzątek wrzuć warzywa. Gotuj 15 minut.
    5. Połącz mięso z warzywami.
    6. Dodaj masło oraz kleik Zmiksuj. Gotowe.

Kategorie

Sklep przepisy-dla-dzieci.pl