banner

Pieczony łosoś

Autor: Justyna Trojaczek

Czas gotowania/pieczenia: 25 minut

Czas przygotowania: 5 minut

Pieczony łosoś

Składniki

Nazwa Ilość
Śmietana 18% 2 łyżki
Koperek świeży 1 łyżeczka
Łosoś 1 szt
Czosnek ząbek 1 szt
Maślanka 1 łyżka
Pieprz czarny 1
Sól 1
Żurawina suszona 1 łyżka

Opis

Przygotowanie

    1. Kawałek łososia, oczyść ze skóry.
    2. Na środku natnij łososia- zrób niewielką kieszonkę.
    3. Posól, popieprz łososia.
    4. W miseczce wymieszaj drobno pokrojony koperek, wyciśnięty czosnek, śmietanę i maślankę, pieprz czarny oraz sól.
    5. Nakładaj śmietanę do kieszonki w łososiu (Możesz także posmarować całego łososia.)
    6. Zawiń łososia w folię aluminiową.
    7. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni od 20-30 minut.
    8. Oczyść łososia z ości.
    9. Podawaj upieczonego łososia na liściu sałaty. Na wierzchu posyp żurawiną. Smacznego.

Kategorie

Pierwszy w Polsce kurs programowania dla dzieci, gdzie uczymy tworząc prawdziwe programy, a nie gry.
Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.