banner

Ryba z warzywami

Autor: Sabina Grygierek

Czas gotowania/pieczenia: 20 minut

Czas przygotowania: 15 minut

Ryba z warzywami

Składniki

Nazwa Ilość
Łosoś, dorsz lub sola 1 szt
Przyprawy: sól, pieprz 1 szt
Warzywa: marchew, pietruszka, seler, por 1 szt

Opis

Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

Przygotowanie

    1. Rybę lekko posolić i popieprzyć.
    2. Warzywa obrać, umyć i zetrzeć na tarce lub pokroić w kostkę lub słupki.
    3. Jeśli chcemy rybę gotowaną, to wszystko zalewamy odrobiną wody i gotujemy, aż ryba i warzywa będą miękkie.
    4. Jeśli natomiast chcemy duszoną, to najpierw lekko obsmażamy rybę z obu stron, potem dodajemy warzywa, zalewamy wodą i dusimy.

Kategorie

Sklep przepisy-dla-dzieci.pl