banner

Barszcz czerwony czysty

Autor: Karolina Growiec

Czas gotowania/pieczenia: 1 godzina

Czas przygotowania: 10 minut

Barszcz czerwony czysty

Składniki

Nazwa Ilość
Buraki 1 kg
Woda 2 l
Pęczek włoszczyzny 1 szt
Liść laurowy 1 szt
Ziele angielskie 1 szt

Opis

* Buraki z barszczu możesz wykorzystać do sałatki lub farszu do pierogów :)

Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

Przygotowanie

    1. Buraki umyj, obierz, pokrój na mniejsze kawałki.
    2. Warzywa z włoszczyzny umyj, obierz te, które tego wymagają.
    3. Wrzuć wszystkie warzywa oraz przyprawy do garnka, zalej wodą i gotuj do miękkości buraków.
    4. Wyjmij warzywa i buraki.
    5. Dopraw do smaku sokiem z cytryny.
    6. Możesz podać z makaronem, ziemniakami lub tortelinii (zamiast naszych uszek zawierających kapustę i grzyby)

Kategorie

Sklep przepisy-dla-dzieci.pl