banner

Tosty z bryndzą

Autor: Justyna Trojaczek

Czas gotowania/pieczenia: 5 minut

Czas przygotowania: 5 minut

Tosty z bryndzą

Składniki

Nazwa Ilość
Bryndza 20 g
Masło 1 łyżeczka
Pomidor- plaster 1 szt
Tost trzy ziarna 2 szt
Koperek świeży 1 łyżka

Opis

Jeżeli pieczesz w piekarniku to możesz użyć innego pieczywa pełnoziarnistego.

Polecam stosowanie tostów z małych piekarni mają zdecydowanie mniej chemii niż te kupowane w hipermarketach.

Przygotowanie

    1. Posmaruj pieczywo masłem z zewnętrznej strony.
    2. Pokrój drobno koperek, z pomidora usuń skórkę
    3. Na jednej kromce ułóż koperek, pomidora następnie na wierzch połóż bryndzę. Możesz także kanapkę podawać z ziołami typu oregano, bazylia itp. lub z kiełkami np. słonecznika.
    4. Tosty piecz w opiekaczu (lub piekarniku) aż będą rumiane. Smacznego.

Kategorie

Sklep przepisy-dla-dzieci.pl