banner

Pasta rybna na kanapki

Autor: Marta Hyla

Czas gotowania/pieczenia: brak czasu

Czas przygotowania: 15 minut

Pasta rybna na kanapki

Składniki

Nazwa Ilość
Kawałek fileta z ryby (np. łosoś) 1 szt
Serek śmietankowy kanapkowy 1 łyżka 1 szt
Twaróg 2 łyżki 1 szt
Chleb 1 szt
Jajko 1szt. 1 szt

Opis

Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

Przygotowanie

    1. Fileta z ryby ugotować (ryby wrzucamy do gotującej się wody), ostudzić, rozdrobić widelcem. Jajko ugotować na twardo, rozdrobić i połączyć z rybą.
    2. Dodać twaróg oraz serek śmietankowy, wymieszać pastę.
    3. Z kromek chleba można wyciąć kanapki w kształcie rybek i posmarować je pastą.
    4. Kanapki udekorować warzywami, np. pomidorem.

Kategorie

Sklep przepisy-dla-dzieci.pl