banner

Naleśniki z sosem jabłkowo-bananowym

Autor: Justyna Trojaczek

Czas gotowania/pieczenia: 15 minut

Czas przygotowania: 15 minut

Naleśniki z sosem jabłkowo-bananowym

Składniki

Nazwa Ilość
Jogurt campina 1 szklanka
Cukier puder 1 łyżeczka
Mleko 3,2% 1 szklanka
Banan 2 szt
Cynamon 1 łyżeczka
Jabłko 2 szt
Cukier waniliowy 1 łyżeczka
Jajka 3 szt
Mąka pszenna 4 łyżki
Olej 1 łyżka
Olej do smażenia 1 szt
Sól 1

Opis

Wychodzi około 8 naleśników.

Przygotowanie

    1. Do garnka wlej mleko, dodaj jajka, łyżkę oleju, szczyptę soli, cynamon, 4 czubate łyżki mąki, cukier waniliowy oraz cukier puder Zmiksuj
    2. Na dobrze rozgrzanym oleju usmaż naleśniki Wychodzi około 8 naleśników
    3. Na sos: Zmiksuj jabłko i banana.
    4. Nałuż mus owocowy do naleśnika. Zwiń naleśnika zgodnie z preferencjami dziecka. Naleśnik zwinięty w rulonik łatwiej jest trzymać w rączce. Polej naleśnik jogurtem. Na wierzch posyp odrobiną cukru pudru. Na wierzchu możesz poukładać jeszcze owoce. Smacznego.

Kategorie

Sklep przepisy-dla-dzieci.pl