banner

Naleśniki kokosowo – miodowe

Autor: Urszula Bieniek

Czas gotowania/pieczenia: 10 minut

Czas przygotowania: 10 minut

Naleśniki kokosowo – miodowe

Składniki

Nazwa Ilość
Jajko 1 szt
Mąka biała 0,25 szklanki
Mąka pełnoziarnista 0,25 szklanki
Mleko 0,5 szklanki
Miód 1 łyżka
Olej 1 łyżka
Plaster ananasa 1 szt
Serek homogenizowany naturalny 1 szt
Wiórki kokosowe 1 łyżeczka

Opis

Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

Przygotowanie

    1. Składniki dokładnie miksujemy.
    2. Smażymy naleśniki. (Warto dodać, że naleśniki z dodatkiem mąki ciemnej smażą się odrobinę dłużej i nie będą tak cienkie jak zwykłe. Uwaga, nie dodawajmy za dużo miodu, bo łatwiej wtedy o przypalenie. )
    3. Naleśnika smarujemy cienko serkiem homogenizowanym naturalnym i kładziemy ćwiartkę plasterka ananasa, składamy na ćwiartkę.
    4. Smacznego.

Kategorie

Sklep przepisy-dla-dzieci.pl