banner

Mus z kaszy kukurydzianej na wodzie

Autor: Monika Gibniewska

Czas gotowania/pieczenia: 7 minut

Czas przygotowania: 15 minut

Mus z kaszy kukurydzianej na wodzie

Składniki

Nazwa Ilość
Starta skórka cytrynowa 1 łyżeczka
Cukier 80 g
Jaja 1 szt
Kasza kukurydziana 100 g
Sok z cytryny 5
Woda 2 szklanki
Cukier waniliowy 0,25 szt

Opis

Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

Przygotowanie

    1. Kaszę rozprowadzić w zimnej wodzie i wlać do reszty gotującej się wody, ugotować.
    2. Do wystudzonej kaszy wlać żółtko, sok i skórkę cytrynową, cukier, ubić trzepaczką na puszystą masę.
    3. Ubić białka na pianę, dodać do masy z kaszą.
    4. Mus schłodzić, wyłożyć do miseczek.
    5. Podawać z owocami, syropem owocowym itp.

Kategorie

Sklep przepisy-dla-dzieci.pl