banner

Grzanki z jajkiem

Autor: Justyna Trojaczek

Czas gotowania/pieczenia: 7 minut

Czas przygotowania: 2 minuty

Grzanki z jajkiem

Składniki

Nazwa Ilość
Bułka paryska- kromka 2 szt
Jajko 1 szt
Masło 2 łyżki

Opis

Proponuje robić grzanki z różnych rodzajów pieczywa. Doskonale smakują z grahamki, podpłomyka, czy zwykłych kajzerek. Nadają się do zabrania jako przekąska na spacer.

Przygotowanie

    1. Posmaruj kromki masłem.
    2. Kromki wrzuć na patelnię. Delikatnie obsmaż z dwóch stron.
    3. W międzyczasie w misce roztrzep jajko. Możesz lekko posolić.
    4. Obtocz bułkę w jajku (dokładnie, z obu stron ).
    5. Smaż na patelni aż jajko dobrze się zetnie. Smacznego.

Kategorie

Sklep przepisy-dla-dzieci.pl