banner

Zupa jarzynowa z kaszą manną

Autor: Justyna Trojaczek

Czas gotowania/pieczenia: 15 minut

Czas przygotowania: 10 minut

Zupa jarzynowa z kaszą manną

Składniki

Nazwa Ilość
Masło 1 łyżka
Seler - mały kawałek 1 szt
Kasza manna 1 łyżeczka
Kleik ryżowy 1 łyżka
Marchew 1 szt
Pietruszka 1 szt
Por 0,5 szt
Woda 0,5 szklanki

Opis

Wodę uzupełniamy, w trakcie gotowania. (Jak jest za mało.)

Ilość wody podana jest na mały garnuszek.

Wielkość garnka wpływa na ilość wody podawaną do przepisów.

Kierujemy się zasadą im mniej wody używamy do gotowania tym lepiej.

Nie gotujemy na dużym ogniu.

10g mięsa= łyżeczka drobno pokrojonego mięska.

Przygotowanie

    1. Zagotuj wodę.
    2. W międzyczasie pokrój drobno warzywa.
    3. Warzywa wrzuć na wrzątek. Gotuj 10 minut pod przykryciem
    4. Dodaj masło oraz kaszę manną. Ciągle mieszając gotuj jeszcze 5 minut.
    5. Dodaj kleik następnie zmiksuj warzywa dodając odrobinę wywaru. Dopasuj konsystencje zupki do upodobań dziecka
    6. Gotowe.

Kategorie

Pierwszy w Polsce kurs programowania dla dzieci, gdzie uczymy tworząc prawdziwe programy, a nie gry.
Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.