Jabłka z żurawiną

Autor: Marta Hyla

Czas gotowania/pieczenia: 15 minut

Czas przygotowania: 15 minut

Jabłka z żurawiną

Składniki

Nazwa Ilość
Cynamon i cukier (do smaku) 1 szt
Jabłko (1 duże, soczyste) 1 szt
Płatki owsiane lub kukurydziane ( 2 łyżki) 1 szt
Żurawina ( 2 łyżki) 1 szt

Opis

Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

Przygotowanie

    1. Jabłko obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne, pokroić w grubą kostkę.
    2. Wymieszać z żurawiną i płatkami.
    3. Dodać trochę cukru i szczyptę cynamonu.
    4. Zapiec pod przykryciem w naczyniu żaroodpornym przez ok. 30 minut tak, aby jabłka puściły sok, a płatki stały się miękkie.
    5. Przed podaniem wymieszać i ostudzić.

Kategorie