Pieczony dorsz

Autor: Justyna Trojaczek

Czas gotowania/pieczenia: 30 minut

Czas przygotowania: 7 minut

Pieczony dorsz

Składniki

Nazwa Ilość
Dorsz filet 1 szt
Masło 1 łyżka
Koperek świeży 0,5 szt
Pieprz czarny 1

Opis

Starszym dzieciom rybę można trochę posolić.

Przygotowanie

    1. Rozgrzej piekarnik do 180-190 stopni
    2. Rybę posyp pieprzem, następnie ułóż w folii aluminiowej.
    3. Wierzch ryby posyp koperkiem możesz też dodać ząbek czosnku.
    4. Włóż do piekarnika na około 30 minut. Ryba może być gotowa wcześniej zależy od jej grubości i wielkości.
    5. Wyjmij rybę rozdrobnij, wyjmując wszystkie ości.
    6. Na rybie połóż masełko. Poczekaj aż się masło rozpuści.
    7. Smacznego.

Kategorie

Sklep przepisy-dla-dzieci.pl