Biszkopt z gruszką

Autor: Alicja Hojda

Czas gotowania/pieczenia: 50 minut

Czas przygotowania: 15 minut

Biszkopt z gruszką

Składniki

Nazwa Ilość
Cynamon wg uznania 1 łyżeczka
Gruszka 1 duża sztuka (200g obranej) 1 szt
Mąka kukurydziana do wysypania formy 10 g
Skrobia ziemniaczana 90 g
Cukier 150 g
Jaja 5 szt
Mąka kukurydziana 90 g
Tłuszcz do wysmarowania formy 1 szt

Opis

Brak

Przygotowanie

    1. Jajka ubić z cukrem, następnie wymieszać z przesianą przez sitko mąką.
    2. Na dnie wysmarowanej i wysypanej mąką tortownicy ułożyć obraną i pokrojoną w grube podłużne plastry gruszkę, ew. posypać cynamonem i wylać na to ciasto.
    3. Piec około 45 -50 minut w temp. 175 st. C.
    4. Z podanych proporcji 100 g gotowego ciasta zawiera około 250 kcal i 46 g węglowodanów

Kategorie