banner

Zupka brukselkowa

Autor: Justyna Trojaczek

Czas gotowania/pieczenia: 15 minut

Czas przygotowania: 5 minut

Zupka brukselkowa

Składniki

Nazwa Ilość
Masło 1 łyżeczka
Brukselka 6 szt
Kalafior- różyczka 3 szt
Kleik ryżowy 2 łyżki
Woda 0,5 szklanki
Ziemniak 1 szt

Opis

Wodę uzupełniamy, w trakcie gotowania. (Jak jest za mało.)

Ilość wody podana jest na mały garnuszek.

Wielkość garnka wpływa na ilość wody podawaną do przepisów.

Kierujemy się zasadą im mniej wody używamy do gotowania tym lepiej.

Nie gotujemy na duzym ogniu.

Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

Przygotowanie

    1. Zagotuj wodę.
    2. Pokrój i umyj warzywa.
    3. Na wrzątek wrzuć ziamniaka i brukselki. Gotuj 1o minut.
    4. Dołóż do zupy kalafiora. Gotuj 5 minut.
    5. Dodaj masło oraz kleik ryżowy.
    6. Zmiksuj i gotowe.

Kategorie

Sklep przepisy-dla-dzieci.pl