banner

Przecier z indyka z jabłkiem

Autor: Justyna Trojaczek

Czas gotowania/pieczenia: 20 minut

Czas przygotowania: 5 minut

Przecier z indyka z jabłkiem

Składniki

Nazwa Ilość
Masło 1 łyżeczka
Jabłko 1 szt
Udziec z indyka 10 g
Woda 0,25 szklanki

Opis

Wodę uzupełniamy, w trakcie gotowania. (Jak jest za mało.)

Ilość wody podana jest na mały garnuszek.

Wielkość garnka wpływa na ilość wody podawaną do przepisów.

Kierujemy się zasadą im mniej wody używamy do gotowania tym lepiej.

Nie gotujemy na dużym ogniu.

10g mięsa= łyżeczka drobno pokrojonego mięska.

Przygotowanie

    1. Zagotuj wodę.
    2. Pokrój drobno mięso, jabłko dodatkowo obierz ze skórki.
    3. Na wrzątek wrzuć mięso. Gotuj 15-20 minut.
    4. Jabłko przelej wrzątkiem.
    5. Wymieszaj jabłko z mięsem.
    6. Dodaj masło.
    7. Zmiksuj. Gotowe.

Kategorie

Sklep przepisy-dla-dzieci.pl