banner

Jajecznica na parze ze szczypiorkiem

Autor: Agnieszka Daria Kula

Czas gotowania/pieczenia: 3 minuty

Czas przygotowania: 5 minut

Jajecznica na parze ze szczypiorkiem

Składniki

Nazwa Ilość
1 płaska łyżeczka masła 1 szt
2 łyżeczki posiekanego szczypiorku 1 szt
1 jajko 1 szt

Opis

Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

Przygotowanie

    1. Szczypiorek należy opłukać i osuszyć, drobno posiekać.
    2. Jajko umyć pod bieżącą wodą i sparzyć wrzątkiem (przez minutę).
    3. Zagotować wodę.
    4. Spodeczek uprzednio posmarowany masłem należy postawić na naczyniu z wrzącą wodą.
    5. Wybić na niego jajko, wymieszać wszystko i ogrzewać jajecznicę aż do ścięcia się białka.
    6. Na koniec posypać szczypiorkiem.
    7. Podawać z pieczywem razowym.

Kategorie

Sklep przepisy-dla-dzieci.pl