banner

Warzywa z królikiem

Autor: Justyna Trojaczek

Czas gotowania/pieczenia: 20 minut

Czas przygotowania: 7 minut

Warzywa z królikiem

Składniki

Nazwa Ilość
Królik 20 g
Brukselka 2 szt
Kleik ryżowy 1 łyżeczka
Marchew 2 szt
Oliwa z oliwek 1 łyżka
Seler - mały kawałek 1 szt
Woda 0,5 szklanki
Ziemniak 1 szt

Opis

Wodę uzupełniamy, w trakcie gotowania. (Jak jest za mało.)

Ilość wody podana jest na mały garnuszek.

Wielkość garnka wpływa na ilość wody podawaną do przepisów.

Kierujemy się zasadą im mniej wody używamy do gotowania tym lepiej.

Nie gotujemy na dużym ogniu.

10g mięsa= łyżeczka drobno pokrojonego mięska.

Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

Przygotowanie

    1. Zagotuj wodę w dwóch garnkach.
    2. Pokrój drobno warzywa i królika.
    3. W jednym garnku ugotuj królika Gotuj około 20 minut.
    4. W drugim garnku ugotuj warzywa. Warzywa wrzuć na wrzątek i od tego czasu gotuj około 15 minut.
    5. Warzywa połącz z mięsem, oliwą i kleikiem.
    6. Zmiksuj. Gotowe.

Kategorie

Sklep przepisy-dla-dzieci.pl