banner

Przecier kukurydziano-brokułowy

Autor: Justyna Trojaczek

Czas gotowania/pieczenia: 20 minut

Czas przygotowania: 10 minut

Przecier kukurydziano-brokułowy

Składniki

Nazwa Ilość
Masło 1 łyżeczka
Brokuły- różyczka 3 ug
Kleik kukurydziany 2 łyżki
Kukurydza 4 łyżki
Pietruszka 1 szt
Woda 0,5 szklanki
Ziemniak 1 szt

Opis

Wodę uzupełniamy, w trakcie gotowania. (Jak jest za mało.)

Ilość wody podana jest na mały garnuszek.

Wielkość garnka wpływa na ilość wody podawaną do przepisów.

Kierujemy się zasadą im mniej wody używamy do gotowania tym lepiej.

Nie gotujemy na dużym ogniu.

Przygotowanie

    1. Zagotuj wodę.
    2. Obierz i umyj warzywa. Wydłub ziarenka kukurydzy
    3. Na wrzątek wrzuć warzywa. Gotuj 10 minut.
    4. Dodaj brokuły Gotuj 5 minut.
    5. Dodaj dwie łyżeczki kleiku kukurydzianego oraz masło.

Kategorie

Sklep przepisy-dla-dzieci.pl