banner

Ziemniaki faszerowane szpinakiem

Autor: Edyta Kuzara

Czas gotowania/pieczenia: 25 minut

Czas przygotowania: 15 minut

Ziemniaki faszerowane szpinakiem

Składniki

Nazwa Ilość
100 g szpinaku 1 szt
4 duże ziemniaki 1 szt
Jajko, 1 szt
Sól, zioła prowansalskie 1 szt
Ząbek czosnku, 1 szt
Kilka łyżek bulionu warzywnego 1 szt

Opis

Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

Przygotowanie

    1. Ziemniaki dokładnie wyszorować szczoteczką pod bieżąca wodą.
    2. Ugotowane prawie do miękkości wydrążyć w środku.
    3. Szpinak pokroić i poddusić na bulionie warzywnym (aż do jego całkowitego odparowania), dodać wyciśnięty ząbek czosnku i jajo oraz przyprawy.
    4. Wydrążony miąższ z ziemniaków połączyć z masą szpinakową.
    5. Powstałym farszem napełnić ziemniaki, które należy następnie podpiec przez kilka minut w piekarniku.

Kategorie

Pierwszy w Polsce kurs programowania dla dzieci, gdzie uczymy tworząc prawdziwe programy, a nie gry.
Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.