banner

Tilapia w cieście cebulowym

Autor: Justyna Trojaczek

Czas gotowania/pieczenia: 7 minut

Czas przygotowania: 15 minut

Tilapia w cieście cebulowym

Składniki

Nazwa Ilość
Mąka pełnoziarnista orkiszowa 7 łyżek
Tilapia mrożona 3 szt
Cebula 1 szt
Mleko 0,5 szklanki
Sok z cytryny 2 łyżeczki
Jajka 2 szt
Olej do smażenia 1 szt
Pieprz 1
Pieprz ziołowy 1
Sól 1

Opis

Ulubiona wersja Oskara. Uwielbia w ten sposób przygotowaną rybkę. Polecam wszystkim mamom, które mają problem z przekonaniem dziecka do jedzenia ryb.

Przygotowanie

    1. Rybę włóż na dwie minuty do ciepłej wody(tak aby ryba nie była mocno zmrożona i udało ci się podzielić ją na mniejsze kawałki).
    2. Nastepnie posól, popieprz rybę, skrop dość obficie sokiem z cytryny.
    3. W blenderze zmiksuj jajka, mleko, cebulę, mąkę, pieprz ziołowy i szczyptę soli.
    4. Obtaczaj rybę w cieście.
    5. Usmaż rybę na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron.
    6. Smacznego.

Kategorie

Pierwszy w Polsce kurs programowania dla dzieci, gdzie uczymy tworząc prawdziwe programy, a nie gry.
Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.