banner

Naleśniki z kapustą i grzybami

Autor: Justyna Trojaczek

Czas gotowania/pieczenia: 45 minut

Czas przygotowania: 20 minut

Naleśniki z kapustą i grzybami

Składniki

Nazwa Ilość
Borowiki suszone 5 szt
Mąka orkiszowa pełnoziarnista 0,5 szklanki
Mleko 2% 1 szklanka
Marchewka 2 szt
Pietruszka 1 szt
Por 0,5 szt
Bułka tarta 2 łyżki
Jajka 3 szt
Kapusta kiszona 0,5 kg
Olej do smażenia 1 szt
Sól 1

Opis

Używamy grzybów tylko ze sprawdzonych źródeł, mogą to być także pieczarki.

Przygotowanie

    1. Do garnka wrzuć marchewkę, pora, pietruszkę, grzyby i kapuste. Zalej wodą i gotuj (około 30 minut) na małym ogniu pod przykryciem.
    2. W tym czasie w misce wymieszaj dwa jajka, mąke, mleko, szczyptę soli. Zmiksuj mikserem.
    3. Usmaż na patelni cienkie naleśniki.
    4. Ugotowane warzywa (wodę jeśli została odlej) włóż do robota i pokrój na drobno.
    5. Do farszu dodaj jajko oraz bułkę tartą. Przypraw.
    6. Układaj farsz na naleśnikach, zawiń i usmaż z obu stron na rozgrzanej patelni.
    7. Smacznego.

Kategorie

Pierwszy w Polsce kurs programowania dla dzieci, gdzie uczymy tworząc prawdziwe programy, a nie gry.
Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.