banner

Deser a'la tiramisu

Autor: Justyna Trojaczek

Czas gotowania/pieczenia: brak czasu

Czas przygotowania: 10 minut

Deser a'la tiramisu

Składniki

Nazwa Ilość
Owoce do przyzozbonienia(borówki i porzeczki) 1 szt
Podłużne biszkopty do tiramisu 5 szt
Śmietana 30%-36% 100 ml
Cukier puder 3 łyżki
Gorąca woda 0,5 szklanki
Kakao naturalne 5 łyżeczek

Opis

Jeśli podajesz deser od razu namaczaj dłużej herbatniki. Deser możesz podawać także np: z syropem malinowym czy wiśniowym.

Przygotowanie

    1. Kakao rozpuść w gorącej wodzie. Zostaw do ostygnięcia.
    2. Śmietanę ubij z cukrem pudrem na sztywno.
    3. W kieliszku układaj na przemian biszkopty zanurzone na chwilę w kakao, przekładaj owocami i bitą śmietaną. Układaj tak aż będziesz mieć miejsce w naczyniu.
    4. Wierzch deseru przyozdób owocami. Podawaj od razu lub wstaw do lodówki i podawaj schłodzony zamiast lodów.
    5. Smacznego.

Kategorie

Pierwszy w Polsce kurs programowania dla dzieci, gdzie uczymy tworząc prawdziwe programy, a nie gry.
Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.