banner

Babcina zupa pomidorowa z ryżem

Autor: Justyna Trojaczek

Czas gotowania/pieczenia: 35 minut

Czas przygotowania: 15 minut

Babcina zupa pomidorowa z ryżem

Składniki

Nazwa Ilość
Kostka warzywna ekologiczna 1 szt
Pomidory w puszcze mutti 1 szt
Brokuły- różyczka 5 szt
Jogurt śmietankowy Campina 1 szklanka
Kalafior- różyczka 5 szt
Ryż parboiled 100 g
Koperek świeży 1 szt
Marchewka 2 szt
Pierś z kurczaka 1 szt
Pietruszka 1 szt
Por 0,5 szt
Żółtko 1 szt
Natka pietruszki 1 szt
Pieprz czarny 1
Sos sojowy 2 łyżki

Opis

Przygotowanie

    1. Zagotuj w garnku wodę.
    2. Na wrzątek wrzuć pierś z kurczaka. (Gotuj 15 minut).
    3. Warzywa obierz, umyj. Ugotuj ryż według przepisu na opakowaniu.
    4. Do kurczaka dodaj marchewkę, kalafiora, brokuły, pietruszkę, natkę, koperek oraz przyprawy. (Gotuj 15 minut).
    5. W międzyczasie na patelnię wrzuć pomidory. (Podsmażaj około 5 minut na małym ogniu).
    6. Do pomidorów dodaj wywar z kurczaka. (Gotuj 5 minut).
    7. Kurczaka, marchewkę, pietruszkę,pora jak będą już gotowe wyjmij z zupy.
    8. Kurczaka pokrój drobno (Jak dzieci lubią marchewkę ją także drobno pokrój). Kurczaka oraz marchewkę dodaj do zupy.
    9. Pomidory z patelni przetrzyj przez sito. Wywar z nich dodaj do zupy.
    10. W miseczce przygotuj jogurt, żółtko oraz odrobinę gorącego wywaru. (Dokładnie wymieszaj i dodaj do zupy).
    11. Zagotuj. Smacznego.

Kategorie

Pierwszy w Polsce kurs programowania dla dzieci, gdzie uczymy tworząc prawdziwe programy, a nie gry.
Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.