banner

Zupa Gazpachos

Autor: Aleksandra Kilen

Czas gotowania/pieczenia: brak czasu

Czas przygotowania: 20 minut

Zupa Gazpachos

Składniki

Nazwa Ilość
cukinia/ ogórek 0,5 szt
duże, dojrzałe pomidory 3 szt
papryka zielona 1 szt
pieprz, zioła, sól 3
sok pomidorowy 4 szklanki
cebula 1 szt
oliwa z oliwek 2 łyżki
papryka czerwona 1 szt

Opis

Przepyszna zupa nadająca się na ciepłe dni. Orzeźwia i dostarcza mnóstwa witamin Twojemu maleństwu. Dodatkowo jest szybka i łatwa w przygotowaniu. Smacznego!

Przygotowanie

    1. Papryki oczyścić, pokroić w kostkę. Cebulę oczyścić posiekać. Cukinię/ ogórka obrać, pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki.
    2. Odłożyć na bok po 1/4 papryki czerwonej, zielonej i cukinii/ogórka. Pozostałe składniki zmiksować na gładką masę. Przyprawić do smaku. Podawać posypaną drobno pokrojoną papryką i cukinią.

Kategorie

Pierwszy w Polsce kurs programowania dla dzieci, gdzie uczymy tworząc prawdziwe programy, a nie gry.
Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.