banner

Surowa papryka nadziewana

Autor: Edyta Kuzara

Czas gotowania/pieczenia: brak czasu

Czas przygotowania: 10 minut

Surowa papryka nadziewana

Składniki

Nazwa Ilość
1 mała papryka czerwona 1 szt
Farsz (ilość składników zależy od wielkości papryki): (ok. pół puszki tuńczyka lub innej ryby, 50-100 g sera białego/twarogu, 1 plaster sera żółtego, 1/2 małego pomidora, 1-2 rzodkiewki, 1/3 lub mniej ogórka szklarniowego, 1/2 niewielkiej cebuli, 1-2 łyżki jogurtu naturalnego, 1/2 - 1 łyżeczki ketchupu, 1/2 -1 łyżeczki musztardy, bazylia lub tymianek) 1 szt

Opis

Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

Przygotowanie

    1. Rozdrobnionego tuńczyka i przetarty przez sito ser biały/twaróg połączyć ze sobą (proporcje ryby do sera można zmieniać w zależności od upodobań).
    2. Drobno posiekać cebulę.
    3. Pokroić w kostkę ser żółty, pomidora, rzodkiewkę oraz ogórka.
    4. Połączyć z cebulą i masą serowo-rybną.
    5. W zależności od uzyskanej konsystencji dodać 1-2 łyżki (lub mniej) jogurtu naturalnego.
    6. Następnie ketchup i musztardę oraz zioła.
    7. Wymieszać wszystkie składniki.
    8. Powstałym dość gęstym farszem nadziać umytą i pozbawioną gniazda nasiennego paprykę.

Kategorie

Pierwszy w Polsce kurs programowania dla dzieci, gdzie uczymy tworząc prawdziwe programy, a nie gry.
Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.