banner

Spaghetti pomidorowe z rodzynkami

Autor: Justyna Trojaczek

Czas gotowania/pieczenia: 5 minut

Czas przygotowania: 10 minut

Spaghetti pomidorowe z rodzynkami

Składniki

Nazwa Ilość
Bazylia świeża - listki 6 szt
Makaron świderki z pszenicy 100% durum 100 g
Puszka pomidorów pellati 1 szt
Ser żółty maasdamer 20 g
Cebula 1 szt
Czosnek, ząbek 2 szt
Oregano suszone 1 łyżeczka
Pieprz ziołowy 1
Rodzynki sułtanki 10 szt
Ser feta 2 łyżki

Opis

Bardzo łatwe w przygotowaniu idealne, kiedy masz mało czasu na przygotowanie obiadu. Do sosu możesz dodać także marchewkę, seler naciowy, paprykę czerwoną, oliwki itp.

Przygotowanie

    1. Ugotuj makaron al dente według przepisu na opakowaniu.
    2. W blenderze zmiksuj pomidory, cebulę, fetę, ser żółty, przyprawy, rodzynki, bazylię.
    3. Sos podgrzewaj na patelni przez 2-5 minut.
    4. Ugotowany makaron polej sosem.
    5. Smacznego.

Kategorie

Pierwszy w Polsce kurs programowania dla dzieci, gdzie uczymy tworząc prawdziwe programy, a nie gry.
Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.