Spaghetti pomidorowe z rodzynkami
Autor: Justyna Trojaczek
Czas gotowania/pieczenia: 5 minut
Czas przygotowania: 10 minut
Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
Bazylia świeża - listki | 6 | szt |
Makaron świderki z pszenicy 100% durum | 100 | g |
Puszka pomidorów pellati | 1 | szt |
Ser żółty maasdamer | 20 | g |
Cebula | 1 | szt |
Czosnek, ząbek | 2 | szt |
Oregano suszone | 1 | łyżeczka |
Pieprz ziołowy | 1 | |
Rodzynki sułtanki | 10 | szt |
Ser feta | 2 | łyżki |
Opis
Bardzo łatwe w przygotowaniu idealne, kiedy masz mało czasu na przygotowanie obiadu. Do sosu możesz dodać także marchewkę, seler naciowy, paprykę czerwoną, oliwki itp.