banner

Budyń z Kaszy Jaglanej z Musem Truskawkowym

Autor: Sylwia Pacyna

Czas gotowania/pieczenia: 15 minut

Czas przygotowania: 15 minut

Budyń z Kaszy Jaglanej z Musem Truskawkowym

Składniki

Nazwa Ilość
Kasza jaglana 4 łyżki
Wiórki kokosowe 1 łyżka
Mleko krowie/roślinne/woda 1 szklanka
Garść truskawek 1 szt
Dodatkowo: orzechy, listki mięty 1 szt

Opis

Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

Przygotowanie

    1. Przepłukaną kaszę jaglaną gotujemy w wybranym płynie na wolnym ogniu (nie mieszamy).
    2. Pod koniec gotowania dodajemy wiórki kokosowe.
    3. Ugotowaną kasze blendujemy na gładką masę.
    4. Truskawki oczyszczamy, blendujemy.
    5. Budyń przekładamy do miseczki, na wierzch polewamy mus z truskawek, dodajemy posiekane orzechy. Możemy udekorować listkami mięty.

Kategorie

Pierwszy w Polsce kurs programowania dla dzieci, gdzie uczymy tworząc prawdziwe programy, a nie gry.
Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.