banner

Chleb słonecznikowo-ziołowy na zakwasie

Autor: Justyna Trojaczek

Czas gotowania/pieczenia: 1 godzina

Czas przygotowania: 8 godzin

Chleb słonecznikowo-ziołowy na zakwasie

Składniki

Nazwa Ilość
Mąka razowa typ 2000 400 g
Ziarno słonecznika 200 g
Bazylia i oregano 1 łyżka
Siemię lniane 200 g
Szczypiorek suszony 1 łyżka
Zakwas słoiczek 1 szt
Koperek suszony 1 łyżka
Ciepła woda 2,5 szklanki
Sól 1 łyżka

Opis

Przygotowanie

    1. W misce wymieszaj mąkę, wodę. Dodaj zakwas. Dokładnie wymieszaj.
    2. Następnie dodaj sól i inne zioła. Wrzuć ziarna. Dokładnie wymieszaj.
    3. Ciasto przełóż do formy.Odstaw do piekarnika na 8 godzin.
    4. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni przez 1 godzinę i 20 minut.
    5. Smacznego.

Kategorie

Pierwszy w Polsce kurs programowania dla dzieci, gdzie uczymy tworząc prawdziwe programy, a nie gry.
Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.