banner

Chleb skrobiowy

Autor: Monika Gibniewska

Czas gotowania/pieczenia: 35 minut

Czas przygotowania: 1 godzina

Chleb skrobiowy

Składniki

Nazwa Ilość
Kminek 1
Pektyna 60 g
Skrobia pszenna 1 kg
Tłuszcz do wysmarowania formy 1 szt
Cukier 50 g
Drożdże 100 g
Woda 650 ml
Sól 1

Opis

Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

Przygotowanie

    1. Skrobię wymieszać z pektyną.
    2. Drożdże rozetrzeć z cukrem, dodać wymieszaną skrobię i wodę, wymieszać na gładka masę.
    3. Pozostawić do wyrośnięcia.
    4. Wyrabiać ciasto przez 15 minut.
    5. Wyłożyć do formy wysmarowanej tłuszczem.
    6. Pozostawić na 30 minut do wyrośnięcia.
    7. Ciasto wstawiamy do piekarnika, pieczemy 35 minut.

Kategorie

Pierwszy w Polsce kurs programowania dla dzieci, gdzie uczymy tworząc prawdziwe programy, a nie gry.
Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.