banner

Tilapia gotowana na parze ze szczypiorkiem

Autor: Justyna Trojaczek

Czas gotowania/pieczenia: 20 minut

Czas przygotowania: 5 minut

Tilapia gotowana na parze ze szczypiorkiem

Składniki

Nazwa Ilość
Sól opcjonalnie dla starszych dzieci 1
Szczypiorek suszony 3 łyżki
Tilapia mrożona 3 szt

Opis

Przygotowanie

    1. Rybę rozmroź.
    2. Zagotuj w garnku wodę.
    3. Rybę posól (dzieciom poniżej roku nie sól) nastepnie obficie nałóż szczypiorek. Tilapię przełóż na sitko do gotowaniana parze.
    4. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem przez około 20 minut.
    5. Najmłodszym dzieciom rybę rozgnieć widelcem i wyjmij ości.
    6. Smacznego.

Kategorie

Pierwszy w Polsce kurs programowania dla dzieci, gdzie uczymy tworząc prawdziwe programy, a nie gry.
Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.