banner

Cytrynowa sola

Autor: Justyna Trojaczek

Czas gotowania/pieczenia: 25 minut

Czas przygotowania: 5 minut

Cytrynowa sola

Składniki

Nazwa Ilość
Cytryna 0,5 szt
Natka pietruszki 1 szt
Pieprz ziołowy 1 łyżeczka
Sola mrożona kawałek 1,5 szt
Sól 1

Opis

Przygotowanie

    1. Rozmrożoną rybę przełóż do naczynia żaroodpornego. Posól,popieprz z obu stron. Następnie skrop obficie sokiem z cytryny. Odstaw na 5-10 minut.
    2. Pokrój drobno natkę. Nałóż dokładnie na rybę.
    3. Solę piecz w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni przez 25 minut.
    4. Smacznego.

Kategorie

Pierwszy w Polsce kurs programowania dla dzieci, gdzie uczymy tworząc prawdziwe programy, a nie gry.
Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.